Árnyékolástechnika

Árnyékolástechnika

Védelem napfénytől, rovaroktól

Redőnyök, rovarhálók, zsalúzia, roletta.
Kérjen díjmentes helyszíni felmérést

+36(30) 652-98-46

Előző
Következő

Visszajavítás

A nyílászáró szerelés után jelentkező javításokat is elvégezzük.

Garancia

1 év teljes körű garancia számla ellenében. Gyártói garancia a szerkezetre, terméktől függően.

Ingyenes felmérés

Telefonos időpont egyeztetést követően ingyenesen mérjük fel a helyszínt.

Gyors munkavégzés

Amint megérkezett hozzánk a legyártott nyílászáró 2-3 napon belül beszereljük.

Árnyékolók
Rovarhálók

Redőny

A redőny a legkeresettebb és legelterjettebb külső árnyékolástecnikai eszköz, mindamellett, hogy kiváló árnyékolók- -védenek a hideg, a hőség, a zaj, a szél, az éső ellen, fontos szerepet töltenek be a hőszigetelésben, és növelik a biztonságot.

A redőnyök sok féle műszaki tartalommal rendelhetők a vásárlói igényeknek megfelelően és így más minőséget és árkategóriát képeznek. Három fő tipust különböztetünk meg a külső tokos, a külső tokos vakolható és a felsőtokos redőnyrendszereket, de ezeken belül is több féle megoldási variáció lehetséges. Fontos eldönteni a redőny anyagát, mely lehet műanyag vagy alumínium.

- Felsőtokos redőny: Elsősorban régi nyílászárók cseréjénél a meglévő kapcsolt gerébtokos ablakok felső  redőnyszekrény  felújításához alkalmazható, de új ház építésénél is alkalmazható minden új típusú műanyag és fa nyílászáróhoz. E rendszer a régi belsőtokos redőnyök modernebb, továbbfejlesztett változata, hisz ez a tokszerkezet is belső szerelőnyílással rendelkezik. A ráépíthető redőnyök tokszerkezete általában a nyílászáró beépítésével együtt kerül ráépítésre a nyílászáró tetejére. Bővebben a felsőtokos redőnyről

- Külsőtokos, vakolható redőny: Ezt a redőnytípust az új építésű épületeknél érdemes választani, mivel a redőnytok a lépcsőzetesen kialakított áthidalóba lesz beépítve és utólagosan lesz vakolva majd pedig színezve. E beépítési mód az alábbi előnyöket biztosítja az Ön számára:
A vakolás után a redőnytok kívülről nem látható és a beépített redőnytok nem takar a nyílászáró üvegfelülete elé. A tokszerkezet hőhídmentes alumínium léccel szerelve kiváló hőszigetelő. Bővebben a külsőtokos, vakolató redőnyről

- Külsőtokos redőny: A külsőtokos műanyag redőnyrendszerek a legkeresettebb árnyékolástechnikai eszközök csoportjába tartoznak. Ezen redőnyök bármilyen típusú külső nyílászáró síkjára felszerelhetők.
A rendszerek előnyös tulajdonságaiból ki kell emelni a redőnyök nagy variálhatósági lehetőségét, könnyű kezelhetőségét és nem utolsó sorban kedvező árát. Bővebben a külsőtokos redőnyről

Zsaluzia

A modern árnyékoló, mely tökéletesen illeszkedik a modern építészeti stílushoz. Rozsdamentes anyagból készül, így tökéletesen ellenáll a külső időjárási körülményeknek. Az alumínium lamella UV stabil. Választható kurblis vagy motoros működtetéssel.

Előnyei: Szabályozható fényerősség, a lamellák dőlésszöge állítható, nagymértékben képes javítani a komfort érzetet
Célszerű előre kialakítani a zsaluzia helyét és besüllyeszteni a homlokzatba.

Típusai:sodronyköteles, sínes, redőnydobozos

Lamella típusai:

  • Standard (peremezet), nagyobb szélállóság
  • „Z" lamella (peremezetlen)
  • Min. szélességi méret: 800mm
  • Max. szélességi méret: 5000mm
  • Max. magassági méret: 4500 mm
  • Max. felület: 12m2

Roletta

Legnépszerűbb textilárnyékoló, tokozott vagy tokozatlan kivitelben, gyöngyláncos vagy rugós mechanizmussal, motoros működtetéssel is. Anyagát tekintve megkülönböztetünk fényzáró, fényáteresztő, alumínium pigmentált, naphálós, reflexiós textil.

A textília típusának kiválasztása a roletta funkciójának megfelelően kell, hogy történjen. Az esztétikai követelményeket a széleskörű színválaszték biztosítja. A roletta elsősorban belső téri árnyékoló, ezért a napháló kivételével a textíliák kizárólag belső téri felhasználásra alkalmasak. A textíliák alapanyaga általában polyészter, különböző felületkezelő anyaggal ellátva. Különleges igények esetén (pl. lángállóság) a roletta textília alapanyaga üvegszál is lehet.

Típusai:

RUGÓS ROLETTA: Ajánlott függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra. Bárhol megállítható.

GYÖNGYLÁNCOS ROLETTA: Ajánlott függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra. Bárhol megállítható. Bukó-nyíló ablakoknál lehetőség van kiakasztók felszerelésére, mi által biztosítható, hogy az ablak buktatott helyzetében a roletta követi az üveg síkját.

TEKERŐKAROS ROLETTA: Ajánlott függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra. Nagyobb felületek árnyékolására is alkalmas. Mozgatása történhet merev és törhető hajtókarral. Készülhet zsinóros oldalmegvezetéssel is.

MOTOROS ROLETTA: Ajánlott függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra. Nagyobb felületek árnyékolására is alkalmas. Mozgatása 220 voltos motorral történik. Vezérlése lehetséges kézi kapcsolóval, vagy rádiós távirányítóval, egyesével vagy csoportvezérléssel. Készülhet zsinóros oldalmegvezetéssel is.

RLV gyöngyláncos roletta

Az RLV gyöngyláncos roletta kimondottan beltéri használatra készül, 3 különböző méretű ponyvacsővel. A nagyobb méretű ponyvacsőnek köszönhetően a legnagyobb nyílászárók is könnyen leárnyékolhatók.

Az árnyékoló 28, 32, vagy 45 mm-es átmérőjű préselt alumínium tengelyre épül. A tengely műanyag végdugókkal kapcsolódik a színterezett, horganyzott acél konzolokhoz. A 28-as, 32-es roletták fejsínnel is készülnek, amelyre a konzolokat felerősítve a roletta előszerelhető. A fejsín egy könnyen kivehető rugós konzollal rögzíthető a mennyezethez vagy falhoz. A szerkezetre kerülhet napháló, fényáteresztő és fényzáró textíl is.

A működtetés történhet gyöngyláncos kezelővel vagy elektromos motorral is. A kisebb RLV28, RLV32-es roletták gyengeáramú 24 V-os, míg a legnagyobb RLV45-ös árnyékoló már 230V-os motorral működtethető. Elektromos működtetés esetén lehetőség van fényérzékelős, illetve program-automatikás vezérlésre is.

Töltse le és tekintse meg partnereink által készített prospektusainkat:

Partnereink

Bemutatótermünk

Látogasson el hozzánk!

Elérhetőségeink:

Hétfő 09:00 - 16:00
Kedd 09:00 - 16:00
Szerda 09:00 - 16:00
Csütörtök 09:00 - 16:00
Péntek 09:00 - 16:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Kérje díjmentes árajánlatunkat!

Kattintson az árajánlatkérés gombra, töltse ki az űrlapot és kollegánk igyekszik mielőbb elkészíteni Önnek árajánlatunkat.
Scroll to Top